BRAF V600 неоперабилен или метастазиран меланом позитивен на мутации

Терапевтски индикации:

Vemurafenib е индициран за третман на BRAF V600 неоперабилен или метастазиран меланом позитивен на мутации.

Дозирање и начин на употреба

Стандардно дозирање:

Препорачаната доза на Zelboraf е 960 mg (четири таблети од 240 mg) два пати на ден. Првата доза треба да се земе наутро, а втората навечер, приближно 12 часа по првата. Секоја доза треба да се земе 1 час пред или 2 часа после оброк. Таблетите Zelboraf треба да се проголтаат цели со чаша вода. Тие не смеат да се џвакаат или кршат.

Траење на третманот:

Се препорачува третманот да трае се до прогресија на болеста или до појава на неприфатлива токсичност.

 

За да го погледнете Збирниот извештај за особините на лекот кликнете тука.

Контактирајте го Одделот за медицински информации 

на РОШ Македонија ДООЕЛ Скопје доколку имате потреба од медицински информации на телефонскиот број 02/3103-500 или преку e-mail адреса  [email protected].