1962 година

Во 1962 година со откривањето на 5-Fluorо-Uracil, првиот произведен лек за третман на рак воопштоRoche го започнува својот развој во областа на онкологијата. 50 години посветена работа ја направија Roche водечка фармацевтска компанија во областа на онколошките лекови.