Следејќи ги научните достигнувања Рош внесува иновација во здравството

Примена на продобивките од врвните достигнувања во науката и технологијата се основата на стратегијата на Рош и движечката сила за откривање и развој и унапредување на постоечките лекови.

Приказната за Рош е приказна за развој кој се темели на научните достигнувања.

Стратегијата за развој на лекови секогаш била насочена кон изнаоѓање на лекови за оние болести за кои постоела незадоволена медицинска потреба.

Информациите на веб страницата имаат само информативен карактер и не можат да се сметаат како медицински совет.

КонтактВо светотlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19ЛековиКариераНовостиПерсонализирана здравствена заштитаИзјава за заштита на приватностаПравна изјава