Лекови

Рош е најголемата биотехнолошка компанија во светот, со вистински диференцирани производи во областа на онкологијата, имунологијата, ретките и заразните болести, офталмологијата и болестите на централниот нервен систем. Исто така, Рош е светски лидер за ин-витро дијагностика, ткивна канцер-дијагностика и предводник во справувањето со дијабетесот.

Целта на персонализираната стратегија за здравствена заштита на Рош е да се обезбедат лекови и дијагностика што овозможуваат видлив напредок во квалитетот на живот, безбедноста и преживувањето на пациентите. Повеќе од дваесет и девет лекови развиени од Рош се вклучени во модел-листите со основни (есенцијални) лекови на Светската здравствена организација, меѓу кои и антибиотици за спасување на животот, антималарици и лекови против малигни болести.

Откриј повеќе

Информациите на веб страницата имаат само информативен карактер и не можат да се сметаат како медицински совет.

КонтактВо светотlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19ЛековиКариераНовостиПерсонализирана здравствена заштитаИзјава за заштита на приватностаПравна изјава