Рош во невронаука: надминување на болестите на невролошкиот систем

Стотици болести влијаат на мозокот и неговите врски со телото. Ние сме посветени на користење на најновите научни сознанија за да разбереме како функционираат болестите на невролошкиот систем и да развиваме нови начини за нивно дијагностицирање и лекување.

Нарушени животи

Мозокот не прави такви какви што сме. Тоа ни овозможува да размислуваме, да учиме, да чувствуваме, да се поврзуваме со другите и да се снајдеме во светот.

Болестите кои влијаат на мозокот и неговите врски со телото можат да променат тоа кои сме ние и што можеме да постигнеме - можат да предизвикаат прекин на кариерата, претставуваат товар за семејствата, можат да ги прекинат врските со светот и да ги ограничат соништата за иднината.

Овие болести не се само оневозможувачки; некои исто така можат да го скратат животниот век.

Предизвик за општеството

Бројот на овие болести е зачудувачки.

Околу 700 милиони луѓе - повеќе од еден на секои 10 луѓе - имаат нарушувања кои го пореметуваат начинот на развој или функционирање на мозокот.1

Личните и финансиските трошоци за пациентите, семејствата, негувателите и општеството се огромни.

Досега, предизвикот да се откријат нови лекови за луѓето со невролошки нарушувања бил огромен, со многу неуспеси на патот.

Унапредување на знаењето за мозокот

Сепак, има причина за надеж.

Секој ден, подоброто разбирање на генетиката, напредокот во имиџинг техниките и податоците од клиничките студии им даваат на истражувачите нови сознанија за тоа како функционира мозокот и неговите врски - и што се случува кога тие не функционираат.

Всушност, никогаш не било подобро време да се биде во невронауката отколку сега поради ова растечко разбирање на биологијата на невролошкиот систем.

Откривање нови лекови и алатки

Нашите научници се лидери во напорите за надминување на границите на невронауката и развој на лекови што го менуваат животот и нови дијагностички алатки за луѓето со невролошки нарушувања.

Создаваме нови клинички алатки за проучување на мозокот и нови начини за дијагностицирање и следење на напредокот на болеста.

Ние се справуваме со овие нарушувања со поглед кон нивните корени од повеќе агли.

Развој на крилата на нашето наследство

Историја на трансформирачки научни согледувања во врвни дијагностички откритија и иновативни лекови за малигни болести.

Ние сакаме да го сториме истото за невролошките нарушувања кои имаат најголема потреба, без разлика дали тие влијаат на милиони луѓе или илјадници.

Работејќи заедно за взаемна кауза

Ниту една компанија или институција не може да го стори тоа сама.

Затоа соработуваме со широк спектар на партнери, од истражувачи кои се осврнуваат на основните прашања за тоа како работи мозокот, до лекари, пациенти, негуватели, пациентски организации и други здравствени компании кои изведуваат клинички испитувања.

Истражување на непозната територија

Да се ​​развијат лекови за луѓе со невролошки нарушувања не е лесно.

Мозокот е неверојатно сложен и сè уште останува во голема мера неоткриен. Неуспесите се неизбежни секогаш кога истражувате нова територија.

Но, секој чекор напред, без оглед колку е мал, ќе направи разлика.

Нашиот залог

Иако предизвиците се големи, придобивките ќе бидат големи. Имаме страст и знаење да развиеме третмани за болестите на нервниот систем и да им помогнеме на луѓето да го живеат својот живот во целост.

Референци

  1. International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations. Достапно на: http://www.ifpma.org/wp-content/uploads/2016/01/MNDs-Innovation-1.pdf. пристапено: мај 2016 г.

Откриј повеќе

Информациите на веб страницата имаат само информативен карактер и не можат да се сметаат како медицински совет.

КонтактВо светотlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19ЛековиКариераНовостиПерсонализирана здравствена заштитаИзјава за заштита на приватностаПравна изјава