Извршниот директор за канцер имунотерапијата

Извршниот директор на Рош, Северин Шван, разговара за нашата посветеност во ова значајно поле на медицината.

Патека PD-L1 / PD-1: Безбедносен пункт

Како имунотерапијата може да влијае на патеката PD-L1 / PD-1, овозможувајќи му на телото подобро откривање и борба против малигните клетки.

Ослободување на Т-клеточната армија

Откријте како нашиот тим за истражување и развој успеа да класифицира 200 познати типови на малигни болести во три примарни имунолошки профили.

Канцер имунотерапија и улогата на PDL-1

Улогата на имунолошкиот систем во заштита на телото од надворешни напаѓачи. PD-L1 може да им помогне на туморските клетки да го избегнат одговорот на имунолошкиот систем.