respiratory-hub-1920

Пулмологија

Со скоро 30 годишно искуство во истражување во областа на пулмологија, фокусирани сме на подобрување на резултатите за пациенти со тешки белодробни болести.

За идиопатска пулмонална фиброза (ИПФ)

Во центарот на вниманието

Живот со идиопатска пулмонална фиброза

Патот на еден здив кај ИПФ

Зошто ИПФ го отежнува дишењето? Следете го патот на еден здив во белите дробови.

Во бројки

1.000.000

Денес, постојат повеќе од 1 милион лица кои живеат со ИПФ ширум светот

500

Просечно, пациент со ИПФ кашла околу 500 пати дневно

50%

од пациентите со ИПФ иницијално се погрешно дијагностицирани