Онкологија

Малигните болести се сеуште втора причина за смрт во индустријализираните земји и нивниот број се зголемува од ден на ден. Нашите научници се лидери во пронаоѓање на нови молекули и туморски антигени кои можат да бидат корисни во борбата со многу различни форми на малигни болести.

Повеќе

Невронаука

Ние сме посветени да разбереме како болестите влијаат на нервниот систем, развивајќи нови начини на дијагностика и нивно лекување. Рош развива лекови за низа сериозни невролошки болести како за мултипла склероза, спинална мускулна атрофија, неуромиелитис оптика, Алцхајмерова болести и многу други.

Повеќе

Пулмологија

Истражувањата на Рош во пулмологија се фокусираат на тешки респираторни заболувања како што е идиопатска пулмонална фиброза. Тоа е иреверзибилно, непредвидливо и фатално заболување кое го прави дишењето тешко и предизвикува трајно оштетување на белите дробови.

Повеќе